Menu

Het verhaal van...

Harm Jan Haaijer

Harm Jan staat voor vernieuwing en verbetering
  • Harm Jan leerkracht
  • Harm Jan Haaijer

    • Leerkracht
    • Het Kompas

    PCBO Apeldoorn loopt als een rode draad door mijn leven. Als kind zat ik op Het Anker (nu De Diamant) en tijdens de PABO liep ik stage op verschillende PCBO-scholen. Na mijn studie kwam ik als invalkracht in dienst bij PCBO en nu sta ik al weer vier jaar voor de klas op PCBO Het Kompas. Je kunt dus wel zeggen dat ik me hier helemaal thuis voel en een goed beeld heb gekregen van waar PCBO voor staat. Wat het eerst in me opkomt? Hartelijk, serieus én open voor vernieuwing en verbetering. En dat is precies waar ik zelf ook voor sta!

Op Het Kompas krijg ik alle ruimte om vernieuwing en verbetering in de praktijk te brengen. Zo werken we met The Leader in Me. Een pedagogische leerlijn die is gebaseerd op het leiderschapsboek van Stephen Covey. De kern van het boek is dat effectieve mensen 7 gewoonten hebben die de basis zijn voor hun persoonlijke effectiviteit en groei. Iedereen kan deze gewoonten bij zichzelf ontwikkelen, ook kinderen. Het is geweldig om daar elke dag mee bezig te kunnen zijn in de klas. Een voorbeeldje? Gewoonte 5 zegt dat je beter eerst kunt luisteren voordat je praat. Heel belangrijk als je respectvol met elkaar om wil gaan.

PCBO staat open voor vernieuwende pedagogische leerlijnen en onderwijsvormen.

Het is goed om bij alles wat je doet na te denken of het beter kan. Dat geldt ook voor mijn eigen carrière en het werk dat ik doe. Leerkracht zijn is geweldig, maar ik zie mezelf in de toekomst ook wel in de rol van unitleider of adviseur in het onderwijs. Als ik die stap wil maken, dan kan dat bij PCBO. Omdat zij net als ik open staan voor vernieuwing en verbetering. Niet alleen als het gaat om de organisatie en het onderwijs, maar zeker ook als het gaat om de ontwikkeling van de medewerkers.