Menu

Het verhaal van...

Jeroen Streutker

Jeroen staat voor plezier hebben in leren
  • Jeroen 1
  • Jeroen Streutker

    • Onderwijsassistent
    • Prinses Margriet

    Als de kinderen het naar hun zin hebben, dan heb ik dat ook.” Het lijkt een zin uit een reclame voor zonvakanties, maar voor onderwijsassistent Jeroen Streutker is plezier hebben en lekker in je vel zitten heel belangrijk voor kinderen die naar school gaan. “Ik zie het vaak direct aan mijn leerlingen als het even niet zo lekker met ze gaat. Dan heeft het geen zin om de dag met een rekentaak te beginnen. Door even samen te kletsen en drempels weg te nemen, zie je de gezichtjes opklaren en gaan ze vanzelf weer mee in het leerproces.

Vier jaar geleden solliciteerde ik op de functie van onderwijsassistent. Ik kende PCBO al omdat mijn kinderen ook op een PCBO-school zaten. Als ouder vond ik het een fijne club, als medewerker ook. Ik voel me hier thuis en voor mij staat PCBO voor duidelijkheid, eerlijkheid en betrouwbaarheid. Je wordt echt gezien, gehoord én gewaardeerd als medeweker en dat geeft een prettig gevoel. Er wordt voor me gezorgd, zo ervaar ik dat.

Bij PCBO word ik echt gezien, gehoord én gewaardeerd en dat geeft een prettig gevoel.

In mijn functie als onderwijsassistent richt ik me vooral op kinderen die wel een klein beetje extra aandacht en ondersteuning kunnen gebruiken. Individueel of in kleine groepjes breng ik ze weer een stapje verder in hun sociaal-emotionele ontwikkeling. Daar wil ik nog beter in worden en ik wil graag en opleiding of cursus gaan volgen, kinderpsychologie bijvoorbeeld. PCBO Apeldoorn stimuleert dat, omdat zij graag zien dat ik in mezelf blijf ontwikkelen én dat ik lekker in mijn vel zit. Want uiteindelijk geldt dat niet alleen voor onze leerlingen, maar ook voor mij en mijn collega’s.