Menu

Licella Hallatu

Licella Hallatu

Licella staat voor talenten ontdekken en kinderen laten stralen
  • Licella 1 v3
  • Licella Hallatu

    • Leraarondersteuner
    • De Diamant Het Kristal

    “Er is niets mooiers dan kinderen die zichzelf durven laten zien, wat hun talent ook is. Dat ze gaan stralen omdat ze lekker in hun vel zitten. Misschien is dat wel de belangrijkste voorwaarde voor een leuke schooltijd. Dat je als kind kunt zijn wie je bent en dat er gekeken wordt naar wat je wel kunt in plaats van wat je nog niet kunt. Als je mag doen waar je goed in bent, ga je vanzelf bijzondere prestaties leveren. En dat geldt zeker ook voor mezelf. Wil je het beste in jezelf naar boven halen, dan moet de plek waar je werkt leuk en uitdagend zijn.”

Na de middelbare school wilde ik graag verder in het onderwijs. Ik wist alleen nog niet in welke rol. Ik deed de opleiding tot onderwijsassistent, maar wilde daarna meer verdieping. De PABO trok, maar ik koos voor de studie Pedagogiek. Ik werkte daarna in de kinderopvang, de jeugdzorg en met minderjarige vluchtelingen. Prachtige banen, maar het primair onderwijs bleef kriebelen. Toen de functie van leraarondersteuner langskwam wist ik het zeker: ‘deze is voor mij!’ Het bood me de kans weer voeling met het onderwijs te krijgen, zonder meteen in het diepe gegooid te worden. 

Als je mag doen waar je goed in bent, ga je vanzelf bijzondere prestaties leveren.

Bij PCBO Apeldoorn zit ik helemaal op mijn plek. Het is een grote organisatie, maar toch is er veel binding tussen de collega’s van alle scholen. Bijvoorbeeld door een gezamenlijke BBQ of de kerstmarkt. Ook echt PCBO Apeldoorn is de persoonlijke aandacht die je krijgt, zoals een briefkaartje op de Dag van de Leerkracht. En misschien nog wel het belangrijkste: bij PCBO Apeldoorn kun je de volgende stap in je carrière zetten op het moment dat jij daar klaar voor bent. Zo wil ik uiteindelijk toch de PABO gaan doen. Want er is niets mooiers dan voor de klas staan en de kinderen én jezelf laten stralen.