Menu

Het verhaal van...

Maaike Heuvelhorst

Maaike staat voor autonomie, vertrouwen en respect
  • Maaike 1
  • Maaike Heuvelhorst

    • Schoolleider
    • De Ploeg

    Wil je carrière maken in het onderwijs, dan vind je in PCBO Apeldoorn een zeer betrokken en flexibele werkgever die je alle ruimte geeft. Ikzelf kwam in 2008 als invalkracht bij PCBO Apeldoorn terecht en al snel kon ik als vaste leerkracht van groep 8 aan de slag. In 2015 werd ik IB’er en sinds 2021 ben ik schoolleider van De Ploeg. Eigenlijk verliep mijn pad net zoals dat bij basisschoolleerlingen gaat. Als je de tijd neemt én krijgt om je talententen te ontdekken, dan gaat je ontwikkeling vanzelf een kant op die bij jou past.

Ieder mens heeft potentie. Dat is leuk om te zien. Bij leerlingen natuurlijk, maar ook bij collega’s. In mijn functie van schoolleider ben ik vooral bezig met het beste uit anderen te halen. Maar er is zoveel meer dat me bezighoudt. ‘Van een klemmende deur tot een vergeten bestelling wc-papier’, zeg ik weleens gekscherend. Juist omdat geen dag hetzelfde is, vind ik het fijn dat ik de ruimte heb om de dingen te doen zoals ik ze graag doe. Natuurlijk conformeer ik me aan de richting die we met PCBO Apeldoorn op gaan, maar er is veel ruimte om de dingen echt op m’n eigen manier te doen. Die autonomie koester ik.

Ik koester de ruimte die ik krijg om de dingen te doen zoals ik ze graag doe.

Naast autonomie zijn vertrouwen en respect waarden waar ik als mens en als schoolleider voor sta. Ik vertrouw erop dat mijn teamleden hun best doen. Dat vertrouwen verdienen leerlingen en hun ouders ook. De driehoek school-leerling-ouder is erg belangrijk op De Ploeg, al vanaf groep 1.  Opvoeden en onderwijzen doen we namelijk samen en dat kan alleen als je elkaar vertrouwt en respecteert. Ik weet zeker dat we daar bij PCBO Apeldoorn allemaal voor staan!