Menu

Het verhaal van...

Patrick Rox

Patrick staat voor leren, groeien en ontwikkelen
  • Patrick 1
  • Patrick Rox

    • Zij-instromer
    • Passe-Partout Kerschoten

    Voor de klas staan is iets heel anders dan wat ik de afgelopen jaren heb gedaan. Ik kom uit het bedrijfsleven en als teamleider zat ik met name in de saleshoek: knallen en winst maken. ‘Wil ik dit nog wel?’, vroeg ik me op een gegeven moment af. Het antwoord was meteen duidelijk: NEE! Ik vind het vooral leuk om mensen verder te brengen. Dat deed ik al als manager op mijn werk. Als ik dan iets anders wilde gaan doen, dan leek het onderwijs goed bij mij te passen.

Via via kwam ik uit bij PCBO die al veel ervaring bleken te hebben met zij-instroomtrajecten. Ik liep snuffelstages op vijf scholen, deed een toelatingstest, maakte een portfolio en liep een verdiepingsstage. Ook moest ik een les laten zien die werd beoordeeld door een PCBO-coach en iemand van Hogeschool Windesheim. Na dat traject werd ik officieel aangenomen en startte ik met mijn PABO-opleiding. Twee dagen in de week studeer ik en drie dagen sta ik voor de klas op de Passe-Partout. Een Montessorischool, waar ik bewust voor heb gekozen. Het is een onderwijsvorm waarin kinderen veel verantwoordelijkheid krijgen en waar ik veel minder meester voor de klas ben en veel meer coach. Dat past precies bij mij.

PCBO geeft me de ruimte om mezelf meer als coachende leerkracht te ontwikkelen.

Voor mij staat PCBO voor leren, groeien en ontwikkelen. Het is een prettige werkgever die je alle kansen, ondersteuning en begeleiding geeft om je werk zo goed mogelijk te doen. Wat daarbij extra prettig is om te ervaren is dat iedereen je wil helpen om te slagen bij PCBO. Een collega vroeg me laatst of ik het bedrijfsleven niet miste? Daar hoefde ik niet lang over na te denken. Nee, ik mis het geen dag!