Menu

Het verhaal van....

Stephanie van Schaik

Stephanie staat voor in beweging blijven en kansen pakken
  • Stephanie 2
  • Stephanie van Schaik

    • IB'er
    • De Gong

    Toen ik op de basisschool zat wist ik al dat ik later juf wilde worden. Misschien wel omdat ik in die tijd een juf had die echt oog voor mij en mijn klasgenootjes had. Ik werd gezien en dat vond ik heel fijn. Het is een gevoel dat ik nog elke dag wil geven aan de kinderen en mijn collega’s. Dat kon ik al als leerkracht en nu ook al een aantal jaar als Intern Begeleider. En wie weet in de toekomst weer in een andere functie, want ik wil mezelf blijven ontwikkelen. Ik wil absoluut niet vastroesten in mijn werk en zo staat PCBO Apeldoorn er ook in. Gelukkig maar.

Elke dag anders; dát is wat ik altijd zoek in mijn werk. Via de PABO en de invalpool van PCBO kwam ik als leerkracht terecht op De Gong. Ik had geen voorkeur voor een onderwijsvorm of een groep. Ik wilde gewoon zoveel mogelijk indrukken opdoen en mezelf uitdagen om te blijven leren en de verdieping te zoeken. Zo wilde ik graag de opleiding rekencoördinator volgen en daarna ook de opleiding bewegingsonderwijs. Mijn directeur stimuleerde dat alleen maar. En toen de functie van IB’er op de Gong vrijkwam, werd me gevraagd of dat iets voor mij was. Een kans die ik met beide handen aanpakte.

Juist de variatie maakt mijn werk leuk en de moeite waard!

PCBO staat voor de ontwikkeling en het werkplezier van alle medewerkers. Je wordt continu gestimuleerd om in beweging te blijven en jezelf uit te dagen. Ik moet er ook niet aan denken om jaar in jaar uit hetzelfde werk te moeten doen. Juist de variatie maakt het leuk en de moeite waard. Zo ben ik nu de opleiding tot beeldbegeleider aan het volgen. Een prima aanvulling op mijn functie van IB’er. En ik zie mezelf over een aantal jaar misschien wel werken op een andere PCBO-school. Juist omdat ze alle 25 anders zijn, valt er altijd en overal wel weer wat nieuws te leren bij PCBO.