Menu
2023 PCBO Close up Mila 026

Rol

Onderwijs­ondersteuner

Werken als onderwijsondersteuner

Onderwijs vraagt veel van scholen en leerkrachten. Want geen kind is hetzelfde en heeft eigen onderwijsbehoeften. Daar kom jij als onderwijsassistent of leraarondersteuner in beeld. Of een leerling nu een achterstand of juist een voorsprong heeft, lekker in zijn vel zit of problemen heeft: jij weet kinderen net dat beetje meer aandacht te geven waardoor ze kunnen groeien. Het spreekt dan ook voor zich dat jij als onderwijsassistent of leraarondersteuner bij PCBO Apeldoorn staat voor positiviteit, hulpvaardigheid en persoonlijkheid.

Onderwijsondersteuners aan het woord

Misschien binnenkort jouw collega's?
 • Jeroen 1
 • Licella 1 v3
 • Jeroen Streutker

  • Onderwijsassistent
  • Prinses Margriet

  Als de kinderen het naar hun zin hebben, dan heb ik dat ook.” Het lijkt een zin uit een reclame voor zonvakanties, maar voor onderwijsassistent Jeroen Streutker is plezier hebben en lekker in je vel zitten heel belangrijk voor kinderen die naar school gaan. “Ik zie het vaak direct aan mijn leerlingen als het even niet zo lekker met ze gaat. Dan heeft het geen zin om de dag met een rekentaak te beginnen. Door even samen te kletsen en drempels weg te nemen, zie je de gezichtjes opklaren en gaan ze vanzelf weer mee in het leerproces.

 • Licella Hallatu

  • Leraarondersteuner
  • De Diamant Het Kristal

  “Er is niets mooiers dan kinderen die zichzelf durven laten zien, wat hun talent ook is. Dat ze gaan stralen omdat ze lekker in hun vel zitten. Misschien is dat wel de belangrijkste voorwaarde voor een leuke schooltijd. Dat je als kind kunt zijn wie je bent en dat er gekeken wordt naar wat je wel kunt in plaats van wat je nog niet kunt. Als je mag doen waar je goed in bent, ga je vanzelf bijzondere prestaties leveren. En dat geldt zeker ook voor mezelf. Wil je het beste in jezelf naar boven halen, dan moet de plek waar je werkt leuk en uitdagend zijn.”

  Vacatures voor Onderwijs Ondersteunend Personeel bij PCBO Apeldoorn

  Op dit moment hebben we geen vacatures voor Onderwijsondersteuner. Bekijk welke vacatures er wel zijn.