Menu
2023 PCBO Close up Devin 104

Functie

Stagiair

Stage lopen bij PCBO

Volg jij een onderwijsopleiding en zoek je een stageplek waar je echt veel kunt leren? Dan maken wij graag kennis. Bij PCBO Apeldoorn kun je namelijk op verschillende scholen, in verschillende teams en met verschillende onderwijsconcepten ervaring en kennis opdoen. Niet als toeschouwer, maar als actief lid van het team. Kijk de kunst af van je collega’s en verbreed en verdiep je kennis tijdens speciale PCBO-kennissessies. Er valt nog genoeg te leren en die kans bieden we je. Zeker als jij staat voor nieuwsgierigheid, flexibiliteit en zelfstandigheid.

Stage lopen bij PCBO Apeldoorn?
Wil je graag stage lopen bij één van onze 25 scholen? Dan kun je het beste rechtstreeks contact opnemen met de school van jouw voorkeur. De schoolopleider staat je graag te woord. 

Bekijk onze 25 scholen

Jouw toekomstige collega's?

PCBO'ers aan het woord!
 • Harm Jan leerkracht
 • Licella 1 v3
 • Grienette 1
 • Harm Jan Haaijer

  • Leerkracht
  • Het Kompas

  PCBO Apeldoorn loopt als een rode draad door mijn leven. Als kind zat ik op Het Anker (nu De Diamant) en tijdens de PABO liep ik stage op verschillende PCBO-scholen. Na mijn studie kwam ik als invalkracht in dienst bij PCBO en nu sta ik al weer vier jaar voor de klas op PCBO Het Kompas. Je kunt dus wel zeggen dat ik me hier helemaal thuis voel en een goed beeld heb gekregen van waar PCBO voor staat. Wat het eerst in me opkomt? Hartelijk, serieus én open voor vernieuwing en verbetering. En dat is precies waar ik zelf ook voor sta!

 • Licella Hallatu

  • Leraarondersteuner
  • De Diamant Het Kristal

  “Er is niets mooiers dan kinderen die zichzelf durven laten zien, wat hun talent ook is. Dat ze gaan stralen omdat ze lekker in hun vel zitten. Misschien is dat wel de belangrijkste voorwaarde voor een leuke schooltijd. Dat je als kind kunt zijn wie je bent en dat er gekeken wordt naar wat je wel kunt in plaats van wat je nog niet kunt. Als je mag doen waar je goed in bent, ga je vanzelf bijzondere prestaties leveren. En dat geldt zeker ook voor mezelf. Wil je het beste in jezelf naar boven halen, dan moet de plek waar je werkt leuk en uitdagend zijn.”

 • Grienette Lennips

  • Professionaliseringscoach

  Ik werk al meer dan 25 jaar bij PCBO Apeldoorn. Dan kun je wel zeggen dat ik het hier erg naar mij zin heb. Al weer heel wat jaren geleden heb ik voor de klas gestaan, maar de organisatorische kant van het primair onderwijs trok me meer. Ik volgde door de jaren heen wat andere opleidingen op het gebied van coaching en begeleiding en toen heb ik een tijd stagiaires en later startende leerkrachten begeleid. Momenteel ligt mijn focus op het aantrekken van leerkrachten, leraarondersteuners, onderwijsassistenten en zij-instromers. Daarnaast organiseer ik scholing voor deze groepen. Ik vind dat dit bij PCBO heel goed geregeld is.